Υγιεινό, καλοκαιρινό lunch break στο γραφείο

25 Ιουλίου, 2022

Το καλοκαίρι στη δουλειά μπορεί να μην είναι πάντα fun- καθώς όλοι ανυπομονούν να απολαύσουν τις διακοπές τους- αλλά μπορεί κάποιες φορές να γίνει με το να εμπλουτίσεις το lunch break σου με υπέροχο, yummy αλλά και υγιεινό φαγητό στο γραφείο! Παρακάτω θα δούμε ιδέες, που θα σε βοηθήσουν να εμπλουτίσεις το ταπεράκι του γραφείου με υγιεινές αλλά και νόστιμες επιλογές! Επίσης θα εστιάσουμε και στους τρόπους με τους οποίους, το μεσημεριανό διάλειμμα για φαγητό επηρεαζεί την παραγωγικότητα και την ψυχολογία μας.

Lunch Break O’clock!

Το διάλειμμα στο γραφείο είναι μια «ιερή» στιγμή για κάθε εργαζόμενο, καθώς του επιτρέπει να χαλαρώσει, να ηρεμήσει και να απολαύσει το φαγητό του. Επίσης, σε αυτό το διάστημα έχει τη δυνατότητα να συζητήσει με συναδέλφους- besties, για θέματα που δεν αφορούν στη δουλειά , ξεκουράζοντας έτσι το μυαλό του και ξεφεύγοντας από τη ρουτίνα της ημέρας. Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει , κυρίως η διατροφή που θα επιλέξουμε να ακολουθήσουμε στη δουλειά, είναι και η παραγωγικότητα. Οι διατροφικές μας συνήθειες λοιπόν, μπορούν να έχουν αντίκτυπο στη μνήμη, τη συγκέντρωση αλλά και τη διάθεσή μας.

Ταυτόχρονα, όπως πιθανόν μπορεί να γνωρίζουμε, η γλυκόζη αποτελεί το κύριο καύσιμο για τον οργανισμό μας , καθώς η τροφή που καταναλώνουμε μετατρέπεται σε μόρια γλυκόζης, τα οποία και παρέχουν στον εγκέφαλο την ενέργεια που χρειάζεται για να είναι σε εγρήγορση, καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας μας. Έρευνες δείχνουν ότι τα άτομα που τρέφονται υγιεινά στο γραφείο, τείνουν να είναι πιο παραγωγικοί στην εργασία τους. Είναι σημαντικό λοιπόν να φροντίζουμε κάθε φορά το γεύμα που τρώμε στο διάλειμμά μας να είναι πλούσιο σε στοιχεία εμπλουτίζουν τον οργανισμό με ενέργεια.

Ταπεράκι στο γραφείο & υγιεινές επιλογές

Μπορεί κάθε φορά που ετοιμάζεις το φαγητό -αλλά και τα σνακς- που θα πάρεις στο γραφείο να σου φαίνεται πολύ δύσκολο, αλλά αυτό μπορεί να συμβαίνει λόγω κούρασης και μειωμένου χρόνου μέσα στην ημέρα. Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να οργανωθείς από το σαββατοκύριακο, ώστε να προετοιμάσεις 1-2 φαγητά και να τα χωρίσεις ανά μέρες. Έτσι, μέσα στην εβδομάδα, θα πρέπει απλά να θυμηθείς να πάρεις το ταπεράκι σου από το σπίτι!

Υγιεινή επιλογή σημαίνει και απόλαυση!

Ποιος είπε ότι το υγιεινό γεύμα δεν μπορεί να είναι και απολαυστικό;  Πλέον μπορείς να κάνεις συνδυασμούς που θα σε κάνουν να απολαμβάνεις το φαγητό και το διάλειμμα σου, ενώ θα σου δώσουν και το boost που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις τη μέρα. Μια από τις πρώτες επιλογές είναι η λευκή κινόα, με την οποία μπορείς να συνθέσεις yummy σαλάτες αλλά και να την πολτοποιήσεις φτιάχνοντας υπέροχα , ζουμερά μπιφτέκια. Η ίδια είναι φυσικό προϊόν και πηγή πρωτεϊνών, ενώ δεν περιέχει γλουτένη. Επίσης, αποτελείται από πολύτιμα συστατικά, όπως μαγνήσιο, μαγγάνιο και φώσφορο, καθώς και φυλλικό οξύ που συμβάλλει στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.

Smart επιλογές για το φαγητό στο γραφείο

Εξίσου καλή ιδέα για το φαγητό στο γραφείο είναι και τα τρόφιμα που αποτελούν πηγές σύνθετων υδατανθράπκων, όπως τα ζυμαρικά, το ρύζι, η βρώμη, τα φρούτα και τα λαχανικά. Αυτά διασπώνται σε απλούς υδατάνθρακες κατά την πέψη και αυξάνουν σιγά-σιγά την γλυκόζη στο αίμα, παρέχοντας έτσι σταθερή ενέργεια στο σώμα.

Μια άλλη επιλογή για το τάπερ σου στη δουλειά είναι και η τορτίγια, είτε με φαλάφελ είτε με κοτόπουλο, που είναι νόστιμο και θρεπτικό. Επίσης, μπορείς να εμπλουτίσεις κάθε γεύμα σου με σαλάτες που σίγουρα θα σου δώσουν ενέργεια και θα σου φτιάξουν τη διάθεση, γεμίζοντας το στομαχάκι σου.

Τα λαχανικά του καλοκαιριού

Μιλώντας παραπάνω για λαχανικά, δεν πρέπει να παραλείψουμε και αυτά που είναι top για την εποχή, όπως τα κολοκυθάκια και οι μελιτζάνες, με τα οποία μπορείς να φτιάξεις ένα απολαυστικό και καλοκαιρινό γεύμα, το μπριάμ! Εμπλούτισέ το με μυρωδικά και είσαι ready για το πιο εύκολο και υγιεινό γεύμα του καλοκαιριού.

Fitness Meals και στο lunch break σου!

Αν όλες οι παραπάνω επιλογές σου φαίνονται δύσκολες στο να τις προετοιμάσεις, εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε και να ενισχύσουμε την προσπάθειά σου να τρως υγιεινά και στη δουλειά. Το lunch break είναι και για εμάς πολύ σημαντικό, καθώς πέρα από το bonding που κάνεις με τους συναδέλφους σου, σού δίνει και την ενέργεια να συνεχίσεις τη μέρα σου με διάθεση και όρεξη! Εδώ, πιστεύουμε ότι το υγιεινό φαγητό μπορεί να είναι εξίσου απολαυστικό και νόστιμο και κάνουμε αυτή την ιδέα μας πράξη, με ένα πλούσιο μενού για το lunch break και όχι μόνο.

Αν λοιπόν δεν έχεις χρόνο για προετοιμασίες και μαγείρεμα, η Fitness Meals σου προσφέρει yummy εβδομαδιαία και μηνιαία μενού που θα σε κάνουν….να γλείφεις τα δάχτυλά σου! Φτιάξε το δικό σου πρόγραμμα και θα το έχεις έτοιμο κάθε μέρα στο γραφείο, για να απολαμβάνεις κάθε διάλειμμα στο έπακρον!