Απώλεια Βάρους το καλοκαίρι: 5 υγιεινοί τρόποι για να πετύχεις τον στόχο σου!

23 Ιουνίου, 2022

Η απώλεια βάρους είναι ένα θέμα που απασχολεί μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων, που περιλαμβάνει και γυναίκες αλλά και άντρες. Ένα πρώτο βήμα, για να καταφέρεις να πετύχεις την απώλεια βάρους που επιθυμείς είναι να το πάρεις πραγματικά απόφαση και να ξεκινήσεις. Εξίσου σημαντικό είναι να ξέρεις γιατί θέλεις να κάνεις την προσπάθειά σου, η οποία και μπορεί να συνδέεται με επιθυμία για αλλαγή φυσικής κατάστασης αλλά και με ψυχολογικούς παράγοντες, όπως είναι η ανανέωση αλλά και ένα καλό boost για την καθημερινότητά σου. Όταν βρεις λοιπόν τον λόγο που σε οδηγεί στην απώλεια βάρους, κράτησε τον σαν προσωπικό σου οδηγό προς την επιτυχία!

Μια πολύ συνηθισμένη αλλά και λογική επιθυμία των περισσότερων ανθρώπων είναι η επιλογή να χάσουν βάρος, κάθε φορά που πλησιάζει το καλοκαίρι. Και αυτό δεν είναι κακό καθώς περιέχει μια ανάγκη να προσέξουμε τον εαυτό μας, ακόμη περισσότερο. Εμείς είμαστε εδώ για να σου δείξουμε ότι ΝΑΙ, μπορείς να πετύχεις τον προσωπικό σου στόχο και να χάσεις το βάρος που επιθυμείς, με τους πιο υγιεινούς και ασφαλείς τρόπους!

Ας δούμε λοιπόν, πώς θα ξεκινήσουμε!

Μπορώ τελικά να χάσω βάρος, όσο γρήγορα επιθυμώ;

Ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να πετύχεις την απώλεια βάρους με τον σωστό ρυθμό είναι να ελέγχεις τις θερμίδες που καταναλώνεις στα καθημερινά σου γεύματα, ώστε να μπεις σε ένα πρόγραμμα και να δημιουργήσεις μια balanced συνήθεια που θα μπορείς να ακολουθείς. Αυτή είναι και η καλύτερη και πιο εύκολη «οδός», καθώς όταν τρώμε λιγότερο απ’όσο καίμε, το σώμα μας χρησιμοποιεί τα εφεδρικά μας «καύσιμα» και έτσι επιτυγχάνεται η ταχύτερη και ισορροπημένη απώλεια βάρους.

Διαχείριση των ups & downs!

Όταν ακολουθούμε ένα πρόγραμμα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, είναι λογικό να έχουμε κάποια σκαμπανεβάσματα, καθώς ο μεταβολισμός μας αλλάζει όσο χάνουμε βάρους. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι τα ups & downs που θα επέλθουν στο βάρος σου -κάποιες φορές και στην ψυχολογία και τις αντοχές σου- και να δίνεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου να επανέλθει και πάλι στο πρόγραμμα. Σκέψου την απώλεια βάρους ως ένα σχεδιάγραμμα με συνιστώσες το βάρος και τον χρόνο που χρειάζεσαι: Να θυμάσαι ότι ποτέ δεν θα είναι μια ευθεία γραμμή! Πάντα θα έχει τα πάνω και τα κάτω του, τα οποία αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία, πρόγραμμα και προσπάθεια.

Παρακάτω θα βρεις 5 σημαντικά βήματα, που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις την απώλεια βάρους που επιθυμείς, με τον πιο υγιεινό, ασφαλή και ..yummy τρόπο!

 

Θερμίδες alert!

Η καύση όλο και περισσότερων θερμίδων μέσα στην ημέρα θα σε βοηθήσει να πετύχεις πιο σωστά και γρήγορα τον στόχο σου. Η λύση σε αυτό είναι γενικά η άσκηση αλλά και η κίνηση μέσα στην ημέρα. Φρόντισε να βάλεις στο πρόγραμμά σου το είδος γυμναστικής που σου αρέσει και προσπάθησε να περπατάς και να κινείσαι τουλάχιστον ανά μία ώρα, υπενθυμίζοντας στον εαυτό σου ότι πρέπει να σηκωθείς από το γραφείο σου και να βάλεις ένα λιθαράκι ακόμη για την επίτευξη του στόχου σου. Μια πολύ καλή επιλογή άσκησης για το καλοκαίρι είναι και το κολύμπι, που μπορείς να το κάνεις πράξη και στη θάλασσα, με καλή διάθεση και ψυχολογία!

«Ρύθμισε» την πείνα

Το σώμα μας έχει δύο βασικές ορμόνες, οι οποίες χρησιμοποιούνται για τη ρύθμιση της πείνας: τη γκρελίνη και τη λεπτίνη. Η πρώτη παράγεται στο στομάχι και δίνει το «μήνυμα» στον εγκέφαλο ώστε να αυξήσει την όρεξη, όταν το στομάχι είναι άδειο και απαιτεί ενέργεια. Η λεπτίνη παράγεται από τα λιποκύτταρα και λειτουργεί αντίθετα, δουλεύοντας για να αυξήσει τον μεταβολισμό και σηματοδοτώντας στον εγκέφαλο ότι το στομάχι είναι πλήρες και δεν χρειάζεται άλλη τροφή.

Για να ρυθμίσεις λοιπόν την όρεξη, θα πρέπει αρχικά να ξεκινήσεις με την ενυδάτωση του οργανισμού σου, άρα και την όλο και μεγαλύτερη κατανάλωση νερού μέσα στη μέρα. Συνήθως, η όρεξη αυξάνεται όταν είμαστε ελαφρώς αφυδατωμένοι. Επίσης, μπορείς να καταναλώνεις περισσότερα ψάρια, καθώς τα Ω 3 λιπαρά συνδέονται άμεσα με τη μείωση της πείνας. Τέλος, χάρισε στον εαυτό σου λίγη ξεκούραση, με περισσότερο ύπνο, ο οποίος μπορεί να περιορίσει την αύξηση γκρελίνης στον οργανισμό.

Εκτίμησε τις δυνάμεις σου

Όταν ξεκινάς μια προσπάθεια που θα χρειαστεί χρόνο και υπομονή, θα πρέπει για αρχή να «ζυγίσεις» τις δυνάμεις και τις αντοχές σου. Σημείωσε τα πιθανά εμπόδια που πρόκειται να αντιμετωπίσεις, όντας ειλικρινής με τον εαυτό σου και έχοντας επίγνωση των αδυναμιών σου. Τσεκάροντας κάθε μέρα και ένα εμπόδιο που ξεπερνάς, θα δημιουργήσεις το τέλειο motivation για να συνεχίσεις.

Δώσε στον εαυτό σου χρόνο

Δεδομένου ότι η προσπάθεια για την απώλεια βάρους μπορεί να κρατήσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι καλό, σε κάποιες στιγμές πίεσης, να δίνεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου και να κάνεις κάποια breaks που θα επηρεάσουν θετικά την ψυχολογία σου. Όταν συμβαίνει αυτό, να θυμάσαι πάντα γιατί ξεκίνησες και ποιος είναι ο στόχος σου, ώστε να παίρνεις θάρρος!

 

Ακολούθησε cheat meals και όχι cheat days!

Είναι προτιμότερο να κάνεις ένα μικρό cheat μέσα στη μέρα, επιλέγοντας ένα γεύμα που λαχταράς, παρά να ακολουθείς μια ολόκληρη cheat day. Κι αυτό συμβαίνει γιατί, όταν επιλέγουμε μια ολόκληρη μέρα με cheats, τείνουμε να καταναλώνουμε άσκοπα πολύ περισσότερες θερμίδες και να ξεφεύγουμε πιο εύκολα από τον στόχο μας!

 

Η Fitness Meals στο πλευρό σου, για κάθε σου μικρό και μεγάλο στόχο!

Last but not least, μην ξεχνάς ότι η Fitness Meals μπορεί να γίνει ο τέλειος αρωγός για τον στόχο σου στην απώλεια βάρους, με τον πιο yummy και υγιεινό τρόπο! Φτιάξε σήμερα κιόλας το πλάνο σου, με εβδομαδιαία ή μηνιαία επιλογή και απόλαυσε υγιεινά και γευστικά γεύματα, διαμορφωμένα σύμφωνα με τις προσωπικές σου ανάγκες.

Είσαι έτοιμος/η για καλοκαιρινή ανανέωση; Είμαστε εδώ για να κάνεις την επιθυμία σου πράξη! Πάμε δυναμικά!