Η εταιρεία “FIT MEALS IKE” έχοντας ως βασική προτεραιότητα τη διάθεση ποιοτικών και ασφαλών τροφίμων, δεσμεύεται στην ενημέρωση των πελατών της για τα συστατικά τροφίμων που μπορούν να προκαλέσουν τροφική αλλεργία ή τροφική δυσανεξία και περιέχονται στα προϊόντα της. Οι αντίστοιχες πληροφορίες, αναγράφονται και στην ετικέτα (επισήμανση) των συσκευασμένων προϊόντων.
Επομένως, βάση του “Κανονισμό (ΕΚ) 1169/2011 – Επισήμανση των Τροφίμων” και την κείμενη Ελληνική Νομοθεσία (εγκύκλιος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων – Ε.Φ.Ε.Τ.) αναγνωρίζονται ως συστατικά τροφίμων τα οποία μπορούν να προκαλέσουν τροφική αλλεργία ή τροφική δυσανεξία τα ακόλουθα:
- Σιτηρά που περιέχουν γλουτένη (π.χ. σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη, κτλ.) και προϊόντα που έχουν ως βάση τα σιτηρά αυτά
- Καρκινοειδή (πχ. καβούρια, καραβίδες, γαρίδες, κτλ.) και προϊόντα με βάση τα καρκινοειδή.
- Αυγά και προϊόντα με βάση τα αυγά
- Ψάρια και προϊόντα με βάση τα ψάρια
- Αραχίδες (αράπικα φιστίκια) και προϊόντα με βάση τις αραχίδες.
- Σόγια και προϊόντα με βάση τη σόγια.
- Γάλα και προϊόντα με βάση το γάλα (συμπεριλαμβανομένης της λακτόζης).
- Καρποί με κέλυφος (πχ. αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, καρύδια κάσιους, καρύδια πεκάν, κλπ.) και προϊόντα με βάση τα ανωτέρω.
- Σέλινο και προϊόντα με βάση το σέλινο.
- Σινάπι και προϊόντα με βάση το σινάπι (πχ. μουστάρδα).
- Σπόροι σησαμιού και προϊόντα με βάση τους σπόρους σησαμιού.
- Το διοξείδιο του θείου και οι θειώδεις ενώσεις σε συγκεντρώσεις άνω των 10 mg/Kg ή 10 mg/Lt εκπεφρασμένα ως SO2.
- Λούπινο και προϊόντα με βάση το λούπινο (πχ. φάβα).
- Μαλάκια (π.χ. χταπόδι, καλαμάρι, σουπιά, κτλ.) και προϊόντα με βάση τα μαλάκια.